Nuorten varttuessa lelutkin kasvavat, pienemmät pääsevät usein kokeilemaan esim. sähköllä toimivia kulkupelejä, joista saa ensikokemusta ajamiseen. Näiden kokemuksien jälkeen on luonnollista siirtyä niin sanotusti oikeisiin nelipyöräisiin.

1. Turvallisuus

Nuorelle mönkijä on turvallinen, neljällä pyörällä kulkeva ajoneuvo.

2. Ympärivuotinen käyttö

Mönkijät ovat kasvattaneet suosiota nuorison keskuudessa ja monet mopon sijaan haluavatkin traktorimönkijän. Mönkijän etuja on monia, mm. nelipyöräinen ja -vetoinen kulkuneuvo on toimiva läpi vuoden, sillä talvikelejäkään ei tarvitse pelätä.

3. Hyvä varustelu

Ajamiseen tuo turvallisuutta laitteen hyvät valot, ohjaustehostin (yleensä lisävaruste) sekä kuljettajan korkeampi ajoasento, jolloin näkyvyys on parempi.

4. Mopoa korkeampi ajonopeus

T3b-traktorimönkijän suurin sallittu nopeus on 60 km/h, jolloin kulkuvälineellä saa liikenteessä enemmän pelivaraa ja taajamassa pystyy ajamaan muun liikenteen mukana.

5. Rekisteröidään kahdelle

Suurin osa traktorimönkijöistä rekisteröidään kahdelle, jolloin kaksikin perheenjäsentä liikkuu helposti samalla kulkuvälineellä, vaikka koulumatkat.

6. Pienet käyttökustannukset

Traktorimönkijä rekisteröidään traktoriksi, jonka käyttökustannukset ovat pienet. Esimerkiksi vakuutusmaksut ovat todella kohtuulliset traktorimönkijöissä verrattuna esim. mopoautoon.

7. Jälleenmyyntiarvo

Mönkijällä on myös jälleenmyyntiarvoa koska se voidaan myydä edelleen työlaitteeksi tai vapaa-ajan työkäyttöön.

8. Sopii hyvin lumitöihin

Mönkijää voidaan käyttää myös lumenluontiin puskulevyn avulla tai siirtämään tavaraa varsinkin, jos käytössä on mönkijäkärry.